Hvorfor en proaktiv tilgang er afgørende

I vores daglige arbejde møder vi ofte virksomheder, hvor IT-sikkerhed har høj prioritet, og hvor medarbejderne spiller en central rolle i beskyttelsen af systemer og data. Den stigende digitalisering betyder, at flere tjenester flyttes til skyen, hvilket skaber nye sikkerhedsudfordringer. For at imødegå trusler som virus og ransomware implementerer mange virksomheder avancerede antivirusløsninger eller EDR-systemer (Endpoint Detection and Response), der kan opdage og håndtere angreb i realtid. Dette udgør kernen i en stærk og proaktiv sikkerhedsstrategi.

Men IT-afdelinger står overfor mere end blot daglig support. De bærer også ansvaret for at beskytte virksomheden mod eksterne trusler, der ofte kan ramme, hvor det gør mest ondt: i produktionssystemerne.

Glemte sikkerhedshuller i produktionsmiljøer

Vi ser ofte, at IT-sikkerheden i produktionsvirksomheder primært fokuserer på medarbejdernes enheder og arbejdsstationer. Desværre overses andre netværksforbundne systemer som produktionslinjer, CTS-anlæg, videoovervågning og alarmsystemer. Årsagen til dette kan ofte findes i en manglende dialog mellem leverandørerne af disse systemer og IT-afdelingen – eller en mangel på sikkerhedsmæssig vejledning fra leverandørens side.

En særlig udfordring opstår, når leverandører har brug for adgang til disse systemer for at kunne udføre support. Ofte kræver de delvis åben adgang, hvilket øger risikoen for uautoriseret adgang og potentielle sikkerhedsbrud.

Microsegmentering: En løsning, der kræver prioritering

Moderne firewall-løsninger er skabt til at håndtere disse udfordringer. De giver indsigt i netværkstrafikken og kan blokere uønsket adgang. Men for at få fuldt udbytte af disse løsninger, kræver det en korrekt opsætning af netværket. En vigtig metode til at styrke sikkerheden er microsegmentering, hvor netværket opdeles i mindre og mere sikre zoner. Desværre er det stadig alt for få virksomheder, der prioriterer denne form for netværksisolering.

Når skaden allerede er sket

Hos Vadasys har vi hjulpet flere produktionsvirksomheder, hvor problemerne allerede er opstået. Vi har set eksempler på CTS- og alarmsystemer, der har været åbne og tilgængelige via internettet med minimal sikkerhed. Endnu værre har vi oplevet situationer, hvor serviceteknikere med virusinficerede computere har skabt nedbrud i produktionslinjer.

Selvom vi altid er klar til at hjælpe i sådanne situationer, er det langt mere effektivt at tage en proaktiv tilgang til IT-sikkerhed. Ved at samarbejde med virksomheden fra start kan vi hjælpe med at styrke sikkerheden og forhindre, at truslerne overhovedet når at udvikle sig til reelle problemer.

Den proaktive løsning

Vores anbefaling er klar: IT-sikkerhed skal ikke kun handle om at reagere, når noget går galt. Ved at planlægge og implementere de rette sikkerhedsforanstaltninger på forhånd kan virksomhederne beskytte både medarbejdere, systemer og produktionen mod fremtidige angreb. Det kræver en helhedsorienteret tilgang, hvor både medarbejdere, leverandører og IT-afdelinger er på samme side.

Hos Vadasys specialiserer vi os i at levere netværksløsninger , og vi er dedikerede til at hjælpe virksomheder med at udvikle en proaktiv og fremtidssikret netværk – både som en forebyggende indsats og når udfordringer allerede er opstået.

Forrige
Forrige

Sluk for Wi-Fi signalet når det ikke er i brug – helt automatisk

Næste
Næste

802.1x - En sikker løsning til et moderne netværk